Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Mencari barangan antik

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    318
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Mencari barangan antik

    Saya mencari pelbagai jenis barangan antik berusia 50 - 100 tahun. Antara brg yg diminati adalah:

    > old time toys
    > pinggan mangkuk
    > buku
    > pena lama
    > dan barangan lain kegunaan rumah pada masa dahulu
    > radio lama

    I'm a serious buyer....boleh email saya di azreen@paradigmexcel.com

    Sesiapa yg tahu kat mana kedai barangan antik seluruh Malaysia ni tolong lah share ye...

  2. #2
    Senior Member mns2121's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    sg petani
    Posts
    341
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool

    kalau tak silap kat seberang jaya ada 1 area yg jual brg2 antik & brg2 murah eg used items... org SPU boleh confirmkan kot..


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    318
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ada sesiapa tahu area johor kat mana tak...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eastchapharel View Post
    Saya mencari pelbagai jenis barangan antik berusia 50 - 100 tahun. Antara brg yg diminati adalah:

    > old time toys
    > pinggan mangkuk
    > buku
    > pena lama
    > dan barangan lain kegunaan rumah pada masa dahulu
    > radio lama

    I'm a serious buyer....boleh email saya di azreen@paradigmexcel.com

    Sesiapa yg tahu kat mana kedai barangan antik seluruh Malaysia ni tolong lah share ye...

    cuba akak cari kat car boot sale di stadium shah alam.. dengar citer ada orang jual barang antik..setiap hari ahad

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    318
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mummybebe View Post
    cuba akak cari kat car boot sale di stadium shah alam.. dengar citer ada orang jual barang antik..setiap hari ahad
    ok...nanti try pi tgk...mekasih ye..

  6. #6
    Administrator admin's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Gombak
    Posts
    138
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    amcorp mall

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    klang,selangor
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile

    Awak nie memacam nak di niagakan......memacam barang baru ket cina tur..barang antik lak d carinya...
    ..kalau jumpa barang ampuh beritahu saya yer.....ekekek

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dulu masa saya kat Penang (main land), ada orang jual barang antik dekat-dekat ngan stadium. Jalan apa saya dah tak ingat. Entah ada lagi tak tau le. Cuba le tanye orang-orang Penang.

    Quote Originally Posted by aris_salji View Post
    Awak nie memacam nak di niagakan......memacam barang baru ket cina tur..barang antik lak d carinya...
    ..kalau jumpa barang ampuh beritahu saya yer.....ekekek
    Tul le East . Asal lak barang antik?. Tak takut gosok-gosok keluar jin cam dalam cita aladin tu ke?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sis, kat ipoh pun ada smcm pasar pagi jual brg antik. tapi tak tahu lah pulak mencecah 50 thn atau tidak. ada setiap hari sabtu pagi n ahad pagi. mcm22 brg ada, dr pinggan mangkuk, brg perhiasan, piring hitam, radio lama, even komputer yg lama22 pun ada. tapi lupa lak nama jalan tu. tempat ni memang famous, even masuk rancangan tv lagi... nanti confirm semula ngan husband nama tempatnya.

    harga boleh negotiate lagi.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Selangor
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sis,
    ada satu kedai kat pekan Rengit, Batu Pahat... kedai Cina kat jalan nak ke pasar Rengit.. dia jual kat umah dia jer.. saya nampak mcm-mcam brg2 lama dia jual. pinggan mangkuk.. tempayan lama umah org dulu2... tp tak pastiler ada lagi tak... dah lama tak jenguk..

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •