Page 1 of 26 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 258

Thread: {Maajun Anggun Bistari} ~ Merancang Atau Menjarak Kehamilan Cara Tradisional ~

  1. #1
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up {Maajun Anggun Bistari} ~ Merancang Atau Menjarak Kehamilan Cara Tradisional ~



    ~Assalamualaikum~

    Bagi mereka yg dah bosan dgn pil perancang, inilah masanya anda bertukar pada kaedah tradisional . Lebih semulajadi dan tidak menyebabkan kenaikan berat badan!

    Bukan sekadar utk merancang, malah byk fungsi2 lain utk penjagaan dalaman wanita.


    Maajun Anggun Bistari


    Harga : Rm15 / 21biji
    (utk sebulan)

    Pos laju :
    Semenanjung Rm5 :: Sabah/Sarawak Rm8



    Maajun Anggun Bistari adalah 100% dibuat dari herba, rempah ratus dan madu.Merupakan produk anak melayu yang bersih,suci lagi halal. Bukan setakat untuk merancang keluarga, malah maajun ini juga berfungsi untuk menjaga kesihatan, kecantikan dan awet muda.

    Jika puan-puan mempunyai masalah merancang keluarga dengan kaedah moden, bolehlah mengambil alternatif maajun ini. Maajun ini akan bertindak mengubat dan membetulkan semula sistem badan seperti aliran darah dan hormon wanita . Maajun ini membetulkan semula perjalanan period supaya normal/teratur setiap bulan. Puan-puan akan berasa sihat dan bertenaga disamping dapat menikmati khasiat-khasiat kesihatan lain.

    Dengan Maajun Anggun Bistari puan-puan akan merasa selesa dalam merancang keluarga. Berbagai masalah penyakit yang dihadapi sebelum ini dapat diselesaikan setelah mengamalkan Maajun ini.

    Kandungan MAB ini terdiri daripada bahan-bahan herba yang terpilih sahaja.Pastinya ia mengandungi khasiat dan mampumilik dengan harganya yang murah,jimat dan sangat efektif untuk mengawal dan merancang kehamilan dengan baik.Tanpa kesan sampingan,efek dan mudarat seperti pening,loya,jerawat,haid sedikit,haid tidak teratur dan pertambahan berat badan yang menyebabkan kegemukan .



    Kandungan MAB :

    1.kacip Fatimah
    2.serapat
    3.senduduk
    4. inai
    5.manjakani
    6.madu
    7.jintan hitam/habatuss sauda

    Khasiat Maajun Anggun Bistari ini adalah seperti di bawah mengikut keutamaan:

    1. Family planning/menjarak kehamilan/merancang keluarga.
    2. Merawat keputihan yang teruk.
    3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.
    4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.
    5. Menstabilkan hormon wanita dalam badan.
    6. Menstabilkan & mengatur period setiap bulan.
    7. Mencantik & menegangkan payu dara.
    8. Melancarkan perjalanan darah.
    9. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.
    10. Menambah tenaga sepanjang hari.
    11. Mengawal kolestrol dalam darah.
    12. Menurun & mengawal berat badan.
    13. Awet muda.



    TINDAKBALAS PEMULIHAN

    1.Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;

    2.Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau

    3.Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;


    MAAJUN ANGGUN BISTARI adalah maajun perancang asli secara tradisional. Terdiri daripada ramuan akarkayu,rempah ratus dan madu yang mana tidak akan mengganggu sistem badan atau mempengaruhi hormon seperti pil perancang lain.

    Ramuan herba yang digunakan akan menghentikan penghasilan benih apabila ianya dimakan. Maka tidak akan berlaku percantuman sperma lelaki dengan benih atau telur wanita. Jika inginkan kembali penghasilan benih atau telur, cuma perlu berhenti dari makan ubat, maka telur akan kembali seperti biasa.

    Tidak seperi ubatan atau pil perancang hospital yang mana ianya akan mengubah sistem hormon dan menyebabkan kesan negative seperti kegemukan ,kanser serviks,pening kepala,loya yang berterusan serta simpton-simpton lain.

    Last edited by kaklong; 07-22-2009 at 01:05 AM.
    KakLong
    019-3664242

  2. #2
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    Aturan Makan.

    1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin

    2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

    3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period.. MAB juga boleh makan bersama pil

    4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut:


    i) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan

    ii)Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja

    5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-

    i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5

    ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau MAB sahaja

    6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari Sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam.

    7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-

    i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.

    ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.

    Peringatan
    Utk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh itu berhati-hati tempoh jarak makan supaya tidak melebihi 24 jam, jika syarat ini tidak dipatuhi ianya kurang berkesan utk dijadikan family planning.

    Jika sedang makan MAB didatangi period, jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.

    Jika anda mematuhi cara-cara pengambilan MAB ni dan berdisplin, Insyaallah ianya akan membantu sebagai kaedah merancang keluarga yg sangat berkesan..Kaklong sendri dah 6 bulan mengamal MAB..Alhamdulillah..berkesan


    # Ada yg kurang jelas ? Boleh bertanya yer..PM @ email @ sms OK
    Last edited by kaklong; 07-07-2009 at 09:21 PM.
    KakLong
    019-3664242

  3. #3
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Cara membuat belian

    Berminat?

    Jika berminat, boleh PM @ Email @ sms Kaklong yer..

    Untuk penghantaran ke luar KL, Kaklong menggunakan khidmat .Kadar kos adalah minima RM5 atau mengikut berat produk.Utk Maajun ni, 1 - 15 botol , kosnyer masih dlm RM5 dan bayaran boleh dibuat ke akaun :-


    Nurasyikin Jamaludin
    1644 0958 4563


    atau


    Nurasyikin Jamaludin
    1431 0000 5082 01


    Setelah membuat transaction, anda boleh sms detail pd Kaklong.Setelah disemak secara online, pesanan boleh dipost pd hari itu juga(jika bayaran dibuat sebelum pukul 2 ptg).Bayaran yg dibuat selepas pukul 2 ptg, pesanan akan dipost keesokkan harinya.

    Bagi anda yg berada berdekatan dgn Maluri, Cochrane, Kg Pandan dan Kg Baru, COD boleh diuruskan. Cuma RM5 utk upah despatch
    Last edited by kaklong; 07-09-2009 at 10:04 AM.
    KakLong
    019-3664242

  4. #4
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Testimoni

    TESTIMONI

    Imann dah masuk botol ke 2....tu pun dah nak abih... :lol: ..masa 1st botol aritu...b4 abih jamu...dah period..tp bukan kuar darah..tp itam2...ada lah dalam 4-5 hari...but imann still continue makan...agaknya darah kotor yg lelama dulu kot...

    abih je ubat...dlm 2-3 hari tu..period

    masa nak makan botol ke 2 tu...selalu lupa nak start...seingat imann...imann makan pada ari ke 10 kot... :lol: :lol: ...ok ke kak zai?....

    but so far...keputihan clear...bau2 ilang...masa period tu...ada gak sakit2 pinggang...maybe lom betul2 adjust kot...tggu lah lepas ni mcm mana pulak....still continue makan majun ni...rasanye2 next week abih la kot...




    saya dh 3 bulan mkn MAB nih... tujuan utama saya cuba MAB ni sbb nk betulkn perjalanan haid saya yg tk teratur selepas bersalin thn lepas dn juga ingin merancang. memang dlm masa sebulan tu tk nampak kesan lg.. cuma yg saya rasa bdn segar dn tk letih mcm sebelum ni. tp alhamdulilah lepas bln kedua haid saya normal semula.. keluar dgn jumlah yg biasa dn hari yg sepatutnya...

    1 1/2 bulan saya mengalami satu kesan yg agak ketara setelah mkn MAB... iaitu jerawat banyak tumbuh... saya terus mkn dn berpikiran positif...krn kemungkinan itu cuma kesan sementara saja dn mungkin juga sistem bdn saya sedang menyesuaikan diri dgn MAB... sbb mengikut testimoni di sini kulit muka mereka jadi bertambah cantik... jadi saya teruskan mkn dn akhirnya pd bulan ketiga jerawat tk timbul lg.. kulit muka jadi lebih halus... nampak cerah... suami saya yg ckp lerr... dia yg pandang hari2 kan... ehee

    dr segi dalaman pulak... MAB memang tip top... banyak dpt pujian dr asben... tanda puas hati... hati saya pon tenang dn senang..

    saya ingin pesan kt kekawan yg baru mencuba... mkn dgn aturan yg betul.. kena displin kalu tknk peknen... cam mkn pil2 perancang yg lain gak lerr... kalu tk displin jgn salahkan MAB bila terpeknen... salahkan diri sendiri ok....
    GOOD PRODUCT KAK ZAH



    Originally Posted by cute_girl
    akak..nk bgtau ari tue kan saya period smpi 2 minggu mkn jamu nie...
    mmg byk gak arr darah berketul2 kuar..risau gak saya..
    tp saya maintain gak mkn jamu nie..
    alhamdulillah...lama2 o.k...
    rasa darah berketul2 tue darah lama..
    mmg kalo tgk tue..rasa gerun la..
    sbb x pernah kena mcm tue....
    tp disebabkan akak pernah ckp teruskan dulu..maybe hormon setiap org berbeza..
    alhamdulillah..
    lps 2 minggu tue baru o.k..
    sbb mmg timing saya period..tp risau 2 minggu..
    sbb minggu yg pertama..darah kotor itam berketul2 keluar..pastu minggu yg kedua baru la normal cara kita period..tp untung sgt2 dpt jamu nie..
    cik abg x terkata...hehehhehehe :lol: :lol:
    power!!!!



    Last week saya dah try makan MAB.. pada 25/1/2006.. bli kat kawan satu opis kebetulan die baru jer bli ngan kak Zalpermai.

    Ekceli.. dulu sya makan NORIDAY.. then bila habis trus sambung makan MAB..so far x der lah kacau susu...(MASIH SUSUKAN BABY)...

    Sebelum ni saya memang ada menghadapi KEPUTIHAN.. sampaikan ader ketikanyer laki saya tegur..eeehhh malunyer... Tapi yang menggembirakan saya setelah 3 hari makan iaitu pada hari ahad lepas..ALHAMDULILLAH.. no more keputihan.....tu lah buat saya terperanjat...berkesan gak MAB ni...

    Saya ada gak baca2 untuk bagi "K*TAT" dalam thread ni..... tu belum ada lagi progress...almaklumlah bila dah beranak pinak ni...

    Kalau ader progress lagi saya akan ceritakan kt sini...

    Terima kasih MAB....


    KakLong
    019-3664242

  5. #5
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Testimoni

    Dari injection tukar ke MAB

    sy dulu ambik injection...& septtnya 15/8 kena cucuk lg...
    tp sbb malas buat dek je....nekad beli MAB...
    mkn tu lum pereod pun..sbb sy pun x tau pereod kuar ke x...
    dpt sy terus mkn....baru mkn 3 hari pereod kuar...
    tp mcm kebiasaan dia kuar mcm nk x nk jer....5 hari...
    abis MAB 1 botol tunggu2 x pereod2.....
    tp bila time mkn utk botol ke-2 sy mkn gak.....sampai abis botol ke-2..
    masa puasa tu ingatkan dh lepas tp last dy posa tu pereod kuar lak...
    tp kali ni pereod mmg puas hati...mmg betul2 kuar pereod...4 hari...
    & skrg tgh mkn botol ke-3...
    alhamdulillah....bdn pun sedap jer....w/pun posa...

    adik ipar pun cuba MAB ni...sama ngan sy botol ke-3 skrg...
    sblm ni sbb dia guna IUD pereod dia meragam...kekdg sebulan 4 hari jer bersih....memula dia mkn MAB..pereod dia lg pnjg....x henti2...
    tp bila abis botol ke-2 time pereod dh ttp & dtg 5 hari jer...
    dia pun mmg puas hati....bdn x letih w/pun raya aritu punya lah ramai org dtg....

    liea -page 80


    KakLong
    019-3664242

  6. #6
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    MELAMBATKAN MONOPAUSE/MENGEMBALIKAN PERIOD BAGI ORANG YANG TELAH MONOPAUSE
    Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan monopause di usia yang terlalu awal aiatu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan monopause.Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat di atasi dengan baik.
    KakLong
    019-3664242

  7. #7
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kesan/Khasiat MAB Selepas TindakBalas ?

    1.Badan menjadi ringan, dpt bergerak aktif.Lebih bertenaga dan mudah menyelasaikan kerja2.

    2.Kulit muka menjadi cantik, licin,halus, gebu dan cerah.tiada lg jerawat atau jeragat/pigmentasi.

    3.Badan menjadi kurus,kesan dr singkiran lemak,angin atau toksid brsama proses tindakbls tadi.

    4.Perut menjadi kembis dan tidak menggelebeh selepas singkiran toksid.

    5.Hasil dr tindakbalas ini jg membantu mengembalikan kelangsingan berat badan yg ideal.Amat di galakan utk ibu2 yg bersalin anak pertama.Proses kelangsingan lg cepat berlaku.

    6.Memejal dan menegangkan payudara, kandungan herba dr MAB dpt membantu mengembalikan payudara idaman semua.Kepada sesetengah ada yg mengalami rasa tindak balas spt sakit/denyut2 pada payudara.

    7.Bertenaga, diakui semua yg telah mencuba MAB mmg bertenaga spt dpt berjaga lebih lewat dr mlm2 sebelum mengambil MAB.Malah dapat memberi tenaga yg lebih dlam mengurus kerja2 rumah selepas penat bekerja.

    8.Tidak mengantuk di siang hari walaupun kurang tidur di mlmnya.Cth: ramai ibu2 yg menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya utk menyusu baby.

    9.Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu ibu dgn banyak.Malah tiada efek kpd baby, perlu minum air yg banyak setiap hari.

    10.Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia jg berfungsi sebagai family planning.Tiada rasa risau selepas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.

    11.Merapat dan mengetatkan rahim - Ini di akui oleh semua yg telah mengamalkan MAB.Tak ada sesiapa pun yg x mendpt pujian dr suami selepas makan MAB.Ramai yg terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih..........malah dpt menyelamatkan rumahtangga yg hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.

    Last edited by kaklong; 06-18-2009 at 08:40 AM.
    KakLong
    019-3664242

  8. #8
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Testimoni

    assalammualaikum semua

    zal, anne nak update psl adik yg seorg lg (bkn yg berptg) dia dah mkn sebtl & dah samb. btl ke2. Alhamdulliah sehari seblm samb. btl ke 2 dia dah period sbb selama lbh krg 5 bln dia x period selepas guna suntikan utk merancang dan lg satu dia sng melabur sbb seblm ni 1/2 minggu br melabur. Itu sj sekian melapurkan dr anne. hehehhe :lol:
    yg adik dlm ptg tu blm dpt feed back lg. Thanks


    KakLong
    019-3664242

  9. #9
    Sifu
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Testimoni

    Re: MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)-FAMILY PLANNING UTK WANITA SEJATI

    Assalamualaikum.... salam jumaat buat semua


    Semoga terus ceria dengan MAB.

    Sekadar ingin berkongsi ceria dengan teman-teman pengguna dan dealers MAB.

    Alhamdulillah syukur, semalam dapat berita, seorang lagi pengguna MAB, Puan Syima, telah disahkan hamil setelah setahun usia perkahwinan. Dengan izin Allah jua, hanya sebotol MAB dia telah disahkan hamil. Sama-sama kita doakan semoga kandungannya sihat dan berakhir dengan selamat dan bahagia.

    Tahniah juga untuk Kak Fazilah, Ain dan Zila..... akhirnya "sang bendera merah" datang jua walau berbulan dan ada yang bertahun dia menyepikan diri....


    Tahniah juga kepada semua pengguna MAB kerana kembali sihat dan bertenaga dengan MAB. Dapat bersama dengan suami tanpa rasa risau dan ngeri lagi... alhamdulillah.


    KakLong
    019-3664242

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ye ke......
    selamat????

Page 1 of 26 12311 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •