Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Ikan laga Hiasan

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Ikan laga Hiasan

    Boleh semak di sini: bettasocietymalaysia.com.my

  2. #2
    Member hafiz_addnan's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    65
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Apa tips nak beli ikan laga?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nak beli untuk hiasan, mana-mana Splenden pun boleh. Kalau nak main wild, cuba b.imbellis atau chocinna group. Kalau nak yang jenis mouthbrooding, cuba b.channodes.

    Sekiranya nak masuk pertandingan Show Betta, banyak pilihan seperti Half Moon dan Half Moon Plakat termasuk double tail.

  4. #4
    Member gato_erse's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    59
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mak ai..
    mcm susah je ...
    tapi menarik gak benda ni...
    bleh letak kat dalam bilik..
    sblm tido bleh tgk...

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ak masa kecik2 dlu suke bela ikan laga...
    MENGIMPORT DAN MENJUAL PELBAGAI IKAN LAUT SEGAR PADA HARGA BORONG..CONTACT 017-3321232 ( AKMIL )

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    BSM INTERNATIONAL BETTA COMPETITION 2009

    Date : 13 to 15 November 2009
    Venue : Sri Damansara Club Berhad (Saga Room)
    Lot 23304, Persiaran Perdana
    Bandar Sri Damansara
    52200 Kuala Lumpur

    Venue Telephone : 603-6272 8888
    Venue Fax : 603-6272 6868

    SCHEDULE:

    Date Activities Time

    13 November 2009 Bench-in 5.00PM until 9.00PM

    14 November 2009 Judging 9.00AM onward
    IBC Judging Seminar Part I 10.00AM to 12.00PM (with refreshment)

    15 November 2009 IBC Judging Seminar Part II 10.00AM to 12.00PM (with refreshment)
    WBF Workshop (free to join) 2.00PM to 4.00PM
    Charity event 10.00AM onward
    Prize Giving Ceremony 5.00PM onward
    Bench-out 6.00PM onward

    CLASSES

    Division A: Halfmoon
    A1 Red STM (dark and light body)
    A2 Black STM
    A3 Red/Black DTM
    A4 Dark Iridescent STM
    A5 Dark Iridescent DTM
    A6 Clear/Yellow/Orange STM
    A7 Pastel/Opaque STM
    A8 Light Solid DTM
    A9 Bicolor/Patterned STM
    A10 Bicolor/Patterned DTM
    A11 Metallic Light-bodied STM/DTM
    A12 Metallic Dark-bodied STM/DTM
    A13 AOC STM
    A14 AOC DTM Division C: Show Plakat Show/Symmetrical
    C1 Red STM Plakat
    C2 Black STM Plakat
    C3 Blue STM Plakat
    C4 Steel STM Plakat
    C5 Green/Turquoise STM Plakat
    C6 Clear/Yellow/Orange STM Plakat
    C7 Pastel/Opaque STM Plakat
    C8 Bicolor/Butterfly STM Plakat
    C9 Marble/Grizzled/Multicolor STM Plakat
    C10 Metallic Light-bodied STM Plakat
    C11 Metallic Dark-bodied STM Plakat
    C12 AOC STM Plakat
    C13 Symmetrical Plakat

    Division B: Crowntail
    B1 Dark Non Irid. Red/Black CTM
    B2 Dark Iridescent CTM
    B3 Light Solid Color CTM
    B4 Bicolor/Patterned CTM
    B5 Black Orchid CTM
    B6 Metallic Light-bodied CTM
    B7 Metallic Dark-bodied CTM
    B8 AOC CTM Division G: Temporary Classes
    G1 Traditional Plakat
    G2 Giant Plakat

    ENTRY FEES

    Betta Competition - BSM Member : RM10.00
    - Non Member : RM25.00

    IBC Judging Seminar - IBC or BSM Member (with a color printed handbook) : RM50.00
    - Non IBC or BSM Member (with a color printed handbook) : RM70.00
    - IBC Certified or Apprentice Judge : Free

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default ikan laga half moon

    berminat untuk memelihara half moon betta bleh hubungi aku
    012-5717845

  8. #8
    Junior Member kirana's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faizal fazin View Post
    berminat untuk memelihara half moon betta bleh hubungi aku
    012-5717845
    kalau harga murah,aku nak bela lah sekor dua ke kat umah,tapi aku duk jauh ni kat Sg Pelek Sepang,dekat ngan pantai Bagan Lalang tu.
    012 2360117

  9. #9
    Member GooSky's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    61
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kirana View Post
    kalau harga murah,aku nak bela lah sekor dua ke kat umah,tapi aku duk jauh ni kat Sg Pelek Sepang,dekat ngan pantai Bagan Lalang tu.
    012 2360117
    Dekat dengan Bagan Lalang...haaaa dekat dgn laut tu.....tukar hobi pulak...jgn bela ikan lagi...bela ikan laut....

    Guna air laut jadian...(air paip + Garam), kira seawater aquarium ler.....ikan lagi cantik & menarik...boleh bela Nemo, Annomonis, baby shark....obor-obor pun boleh...tapi jangan lak kau pegang tentacle dia....kang mati kau...

    Rujuk : Marine aquarium.....hahah..my favorite hobby's b4 tu...
    Bila kita terbang kita nampak bumi, semua permukaan kita nampak, kalau kita kat darat, kita hanya nampak langit,,,,langit tu kosong yang ada awan jer hahhaa...pas tu kat darat nampak kat situ jer, kena belakang bukit, nampak tak apa ada belakang bukit tu....hahhaha ....belakang bukit tu ler Emas..mcm aku kat atas aku nampak kat mana-mana pun, pas tu kat atas tak ada halangan, mana ada jalan corner-corner kat atas tu hahahha..

  10. #10
    Junior Member kirana's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak belajar main ikan laga yg cantik tu skang dan kalau boleh nak bela ayam seram yg comel tu.

    ikan laga aku dah boleh cari,tapi nak buat makanan halus2 untuk permulaan tu yg aku tak reti nak buat macam mana,tak faham mlangsung.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •